Waarom zou ik een hotspot kopen en geen gebruik maken van mijn bestaand modem?

U kunt op uw bestaand modem/router, de draadloze verbinding voor iedereen beschikbaar te maken. Dit zal prima werken indien uw modem/router een goede beveiliging heeft en dit ook zo geconfigureerd is. Indien dit niet of niet goed gedaan kunnen uw gasten de gedeelde mappen van uw eigen computers inzien. Ook kunnen uw gasten op elkaars laptops komen en gedeelde mappen bekijken. Erger nog, als uw gast een wat minder goed beveiligde laptop heeft en de gast heeft een virus, spyware of malware op zijn laptop, kan deze gast zelfs virussen of spam versturen via uw internetverbinding. Met als resultaat dat uw internet provider uw verbinding afsluit.

Ook kunnen er zware misdrijven via uw draadloze netwerk gepleegd worden. Lees hier meer over de gevaren van niet of slecht beveiligde draadloze netwerken.

Een hotspot schermt het onderlinge verkeer op de internet verbinding af. Waardoor men niet in elkaars laptop kan kijken. Ook uw eigen computers zijn dan niet meer benaderbaar door uw gasten. Virussen en spam hebben geen kans meer, aangezien het onderlinge verkeer afgeschermd is. Met een hotspot kunnen alleen uw gasten gebruik maken van uw draadloze netwerk. Gebruikers van een hotspot moeten inloggen. Zonder de juiste inlog gegevens komen onbevoegden niet verder op uw draadloze netwerk.

Ook houdt een hotspot logboeken bij van onder andere het website bezoek van uw gasten. Dit kan van belang zijn als één van uw gasten ilegale zaken op zijn laptop uitspookt. Aangezien dit dan via uw draadloze netwerk plaats vindt bent u verantwoordelijk. U kunt dan uw onschuld bewijzen door de logboeken te overhandigen/inzicht geven aan de bevoegde instantie. Deze logboeken dient u minimaal 6 maanden te bewaren.

Met een hotspot kunt u het internet gratis aanbieden of u kunt er voor kiezen de gast te laten betalen.  U kunt eenvoudig 10 verschillende tarieven hanteren. Ook kunt u aan het einde van de dag/week/maand een uitdraai maken van de uitgegeven accounts. U krijgt ontvangt dit rapport via e-mail, u kunt deze gegevens ook real-time inzien.

Geen internet op zondag? Met een hotspot is dit mogelijk, de hotspot kan het internetverkeer op zondag stilleggen. Ook is het mogelijk websites te blokkeren.

 

Ons kantoor is geopend op maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur
Bezoek alleen op afspraak

Telefonisch kunt u ons bereiken via 0524 712 084

Ons adres is:
Burgemeester Legroweg 16
7864 TK Zwinderen